• Geografická olympiáda - krajské kolo
          • Geografická olympiáda - krajské kolo

          • Dňa 16.4. 2024 sa naša žiačka Viktória Spišiaková zúčastnila KK geografickej olympiády, kde sa s počtom bodov 81 umiestnila na 6. mieste. Od postupu na celoslovenské kolo ju delil jeden bod. K výbornému výsledku Viki gratulujeme!

          • Návšteva Obecného úradu v Bobrovci

          • V týždni od 22.4 do 26.4.2024 sme spoločne s triedou 6.A navštívili obecný úrad v Bobrovci. Keď sme prišli, privítala nás pani Grajková  a pán starosta. Potom sme vošli do obradnej miestnosti, kde nám pani Grajková začala rozprávať o histórii Bobrovca. Dozvedeli sme sa aj rôzne zaujímavosti o Bobrovci, napr. že dakedy boli v Bobrovci bobrovecké trhy. Mali sme možnosť nahliadnuť aj do bobroveckej kroniky a tak sme sa dozvedeli aj aké zaujímavé udalosti, ktoré sa stali napríklad pred desiatimi rokmi. Na konci ku nám prišiel pán starosta a odfotili sme sa s ním. Dostali sme  pohľadnice a báseň o Bobrovci. Potom sme sa rozlúčili a mali sme zaujímavú občiansku náuku za sebou.

                                                             Zuzanna Lis 6.B

          • 1.miesto v krajskom kole v gymnastickom štvorboji chlapcov

          • Dňa 30.4.2024 sa chlapci našej ZŠ zúčastnili krajského kola v gymnastickom štvorboji v Námestove. Zo súťaže sme si odniesli „zlaté medaile“postup na celoslovenské kolo, ktoré sa uskutoční v Šamoríne.

            Za reprezentáciu ďakujeme chlapcom: Brna Michal (3.A), Martančík Marcel (3.B), Roth  Martin (4.B), Trizna Matej (4.A)

          • ZMENA ODHLASOVANIA STRAVY

          • Milí rodičia, pre skvalitnenie  odhlasovania vašich detí zo stravy, sme posunuli čas odhlasovania cez internet STRAVA.CZ na 6:30 daného dňa. Ak nemáte prístupové heslá k účtu stačí prísť za vedúcou školskej jedálne a na počkanie vám ho vystaví. Toto prechodné obdobie bude trvať celý máj a od 1.6.2024 sa bude odhlasovať  len elektronicky a to cez STRAVA  CZ. Ak vám dieťa ochorie a do 6:30 nestihnete odhlásiť  stravu, tak si stravu prídete zobrať do obedára a to v čase od 11:00 zozadu školskej jedálne a to iba v prvý deň ochorenia.

            Verím, že týmto krokom Vám to trochu uľahčíme  a nebudete musieť volať a písať sms.

            Krásny deň praje  vedúca ŠJ - K. Mráziková

          • Mokrade a vodný ekosystém

          • V stredu 24.4.2024 sa žiaci 5. ročníka zúčastnili exkurzie z biológie zameranej na Mokrade a vodný ekosystém. V ten deň nehlásili najlepšie počasie. Spolu s pani učiteľkami a pracovníčkami Slovenského múzea ochrany prírody a jaskyniarstva (SMOPAJ) sme sa pešo vybrali cez Trstené smerom na Jalovec. Počas cesty sme sa dozvedeli nové informácie o rastlinách. Vysvetlili nám, že niektoré sú jedovaté, iné chránené, niektoré sa dokonca dajú aj jesť. Sledovali sme pobytové znaky zvierat ako napr. trus, stopy, kosti.  Priamo na mieste sme mali tri stanoviská. Určovali sme obojživelníky, plazy a vtáky. Vo vode sme videli veľa korčuliarok a žubrienok, larvy vážok a dokonca jedného mloka. Zazreli sme aj dve srnky. Z vtákov sme počuli napr. penicu, sýkorku. Ochutnávali sme aj rastliny prvosienku, pŕhľavu a púpavu. Pri odchode sme si  natrhali trsť obyčajnú, z ktorej sme mali obrovskú radosť. Na spiatočnej ceste do Bobrovca sme sa zastavili na vodnej nádrži. Aj keď počasie nebolo úplne ideálne a poniektorí boli aj mokrí, zažili sme výborný deň.

            Michal Šúlek,  5.A

        • IQ olympiáda
          • IQ olympiáda

          • V týždni od 15. do 24. apríla sa uskutočnila zaujímavá online súťaž pre žiakov II. stupňa – IQ olympiáda, ktorá preverila logické myslenie súťažiacich. V tejto súťaži nie sú kategórie podľa veku alebo ročníka a všetci súťažia navzájom.

            Tento školský rok sa do súťaže zapojilo 11 314 súťažiacich z celého Slovenska a medzi nimi bolo 32 žiakov z našej školy.

            Najlepší výsledok dosiahli Ľuboš Kubeš z 9.A a Dorota Blaščíková zo 7.B, ktorí prekonali 97% všetkých súťažiacich a vybojovali si tým postup do regionálneho kola.

            Veľmi dobre sa darilo aj Nine Močiliakovej zo 7.A (96%), Kristíne  Tomkovej z 8.A (83%), Michalovi Meššovi z 8.A (79%) a Andrejovi  Vrabcovi zo 7.B (79%). Gratulujeme!

          • Školský pohár SFZ – kvalifikačné kolo vo futbale chlapcov.

          • Dňa 29.4. 2024 sme sa zúčastnili na kvalifikačnom turnaji vo futbale. Hralo sa systémom 4+1 na umelej tráve na ZŠ Miloša Janošku, podľa platných pravidiel  futbalu. Súťaž bola určená pre 5. – 6. ročník ZŠ. Našu školu reprezentovali: Michal Birvoň, Martin Čatloš, Radovan Drbiak, Tobiáš Garb, Tobiáš Glonek, Ján Kokoška, Tomáš Kuna, Erik Pytel, Jakub Válek. V našej skupine sa zúčastnili tri družstvá (resp. tri školy). Zúčastnené školy: ZŠ Apoštola Pavla,  ZŠ Bobrovec, ZŠ Miloša Janošku. Žiaci ZŠ Bobrovec odohrali dva zápasy: So ZŠ Apoštola Pavla vyhrali 5:1 a so ZŠ Miloša Janošku prehrali 6:1. Žiaci ZŠ Bobrovec skončili na druhom nepostupovom mieste. Na okresné kolo postúpili žiaci ZŠ Miloša Janošku.

        • Matematický klokan
          • Matematický klokan

          • 26. marca 2024 sa naši žiaci zapojili do celoslovenskej súťaže Matematický klokan. Úspešným riešiteľom v tejto súťaži sa stáva ten súťažiaci, ktorý porazí aspoň 80% súťažiacich vo svojej kategórii (v ročníku).

            Tento školský rok si súťaž vyskúšali aj naši prváci. Agátka Vydarená prekonala 92% a Terezka Ďurecová 80% zo 14 643 súťažiacich prvákov.

            Aj v druháckej kategórii máme dvoch úspešných riešiteľov. Jožko Rákoci a Viktorka Mitošinková z 2.B zhodne predbehli 82% z 13 951 druhákov.

            Medzi 8 921 súťažiacimi štvrtákmi sa najlepšie z našich darilo Martinovi Rothovi zo 4.B, prekonal 99% súťažiacich a patrí mu v tejto kategórii 3. miesto!!! Ďalší úspešní štvrtáci sú Matej Trizna zo 4.A (93%) a Danika Vydarená zo 4.B (81%).

            V piatackej kategórii súťažilo tento rok 5 147 žiakov a Tomáš Kuna prekonal 92% z nich.

            K úspešným riešiteľom patria aj traja siedmaci. V konkurencii 3 365 žiakov podala najlepší výkon Dorota Blaščíková zo 7.B (99%)! Darilo sa aj Jakubovi Kunovi (89%) a Nine Močiliakovej (83%) zo 7.A.

            Gratulujeme!!!

          • ŠK Slávik Slovenska

          • V utorok 23. apríla 2024 sa v 4. A uskutočnilo školské kolo súťaže Slávik Slovenska 2024. V speve ľudovej piesne súťažilo 16 žiakov. Porota nemala ľahkú úlohu. Zo súťažiacich nakoniec vybrala:

            1. miesto – Barbora Mateášová 3. B
            2. miesto – Adela Klasovitá 4. A , Paula Šinková 4. B
            3. miesto – Jozef Rákoci 2. B, Nina Raková 4. A

            Srdečne blahoželáme.

          • Apríl - mesiac lesov

          • V ŠKD popoludnie 18. apríla spoločne s deťmi strávili pracovníci z Lesov SR. Pre deti si pripravili rôzne stanovištia, na ktorých deti spoznávali zvuky, či konkrétne živočíchy žijúce v našej prírode.  Zapojili sa aj do aktivít, pri ktorých používali takmer všetky svoje zmysly. Napríklad čuch pri poznávaní vôní z našich lesov, hmat si vyskúšali pri „ mačke vo vreci “, sluch pri rozlišovaní zvukov vo vajíčkach, no a zrak a zároveň aj svoju trpezlivosť pri výrobe príveskov s motívom zvieratiek  použitím servítkovej techniky.

            Poslednou aktivitou bolo predstavenie práce lesníkov v teréne a rôznych pomôcok, ktoré im prácu uľahčujú.

            Deti strávili príjemné a zároveň náučne popoludnie.  Veríme, že nadobudnuté  vedomosti budú vedieť uplatniť aj v reálnom živote.

          • Deň Zeme - 7.A

          • V piatok 19.4.2024 si žiaci 7.A pripravili pre 5.A, 6.A a 6.B aktivity ku Dňu Zeme. Rozdelili sme sa do troch skupín Prvá skupina si pripravila prezentáciu, kahoot a na konci sme sa zahrali hru „obesenec“. Druhá skupina si pripravila pracovné listy a fenomény sveta a tretia pokus o tom ako lesy zadržiavajú pôdu, otázky k videu a kvíz. Veľmi sme si užili chystať takéto aktivity a dúfame, že sa to páčilo aj žiakom, ktorým sme prednášali. Aktivity pri príležitosti Dňa Zeme pokračovali vonku. Triedam boli pridelené časti obce Bobrovec, ktoré vyčistili od odpadu.
                                                                            Liliana Majerčiaková

          • Deň Zeme - 7.B

          • Dňa 19.4.2024 sme si pripomenuli aktivitami žiakov Deň Zeme. Žiaci siedmeho ročníka si pripravili vedomostné a športové aktivity pre žiakov druhého stupňa. Pre piaty a šiesty ročník aktivity pripravovali žiaci zo 7.A. Pre ôsmy a deviaty ročník pripravovali aktivity žiaci zo 7.B. Časť aktivít bola realizovaná v triedach prostredníctvom prezentácií, videa a následne interaktívneho kvízu. Časť aktivít bola realizovaná v telocvični, kde to bolo zamerané na spojenie športu s geografickými vedomosťami žiakov. Potom nasledovalo zbieranie odpadkov v našej obci, kde sme aspoň trošku prispeli k zveľadeniu nášho okolia v obci Bobrovec a pripomenuli si dôležitosť ochrany našej Zeme.

          • McDonald´s cup – kvalifikačné kolo v malom futbale.

          • Dňa 18.4.2024 sme sa zúčastnili  kvalifikačného turnaja v malom futbale. Hralo sa na umelej tráve na ZŠ Miloša Janošku podľa platných pravidiel malého futbalu. Súťaž je určená pre 1. – 4. ročník ZŠ. V našej skupine sa zúčastnili štyri družstvá (resp. štyri školy). Zúčastnené školy: ZŠ M.R.M.,  ZŠ Bobrovec, ZŠ Miloša Janošku a ZŠ Félix. Žiaci ZŠ Bobrovec odohrali tri zápasy: So ZŠ M.R.M. prehrali 14:1, so  ZŠ Félix vyhrali 8:4 a so ZŠ Miloša Janošku prehrali 7:2. Žiaci ZŠ Bobrovec skončili na treťom nepostupovom mieste. Na okresné kolo postúpili žiaci ZŠ M.R.M.

          • KK Hviezdoslavov Kubín

          • Dňa 17.4.2024 sa náš žiak Tomáš Kuna z 5.A zúčastnil krajského kola Hviezdoslavovho Kubína v Martine. Spomedzi trinástich súťažiacich sa Tomáš umiestnil na peknom treťom mieste. Tomášovi srdečne gratulujeme a ďakujeme za reprezentáciu školy.

          • Rovesnícke učenie

          • Dňa 18. 4. 2024 si žiaci 5.A na dve hodiny vyskúšali aké je to byť učiteľmi a pripravili si pre žiakov 3.A a 3.B aktivity na zlepšenie čitateľskej gramotnosti.

            Piataci sa rozdelili do dvoch tímov a každý si zobral na starosti jednu tretiacku triedu. Na hodinách literatúry si postupne zdivadelnili vybrané rozprávkové texty, pripravili si pre tretiakov bábkové divadlo, pracovali s textom a vytvorili časovú os,  tiež si pripravili, ako naučiť tretiakov ako sa animujú kreslené postavy a na záver si pre žiakov pripravili online kvíz, ktorý otestoval, ako prečítanému textu porozumeli. Takto vyzbrojení sa vybrali do tretiackych tried a pustili sa do boja. Tretiaci pekne spolupracovali a poctivo plnili zadania.

            Na záver sa všetci piataci zhodli, že učiť je náročné, a na zvyšné vyučovacie hodiny odchádzali v rolách žiakov.

        • Okresné kolo Pytagoriády
          • Okresné kolo Pytagoriády

          • V dňoch 9. a 10.4.2024 sa uskutočnili okresné kolá Pytagoriády. Tentokrát sa veľmi darilo našim žiakom z I. stupňa.

            V utorok súťažili deviati tretiaci, piati štvrtáci a traja piataci, ktorí boli úspešnými riešiteľmi školského decembrového kola. Jakub Veselovský z 3.B sa umiestnil na 2. mieste a Sofia Kello z 3.A na 3. mieste v okrese! Aj medzi štvrtákmi máme úspešných riešiteľov. Martin Roth zo 4.B obsadil 3. miesto! Okrem neho sa ešte úspešnou riešiteľkou stala Danika Vydarená zo 4.B. Z piatakov sa úspešným riešiteľom stal Tomáš Kuna.

            V stredu sa okresného kola zúčastnili naši dvaja šiestaci a dvaja siedmaci. Žiaľ, všetkým štyrom chýbal jediný bod do získania titulu „úspešný riešiteľ“.

            Úspešným riešiteľom gratulujeme a všetkým zúčastneným ďakujeme za účasť na súťaži.

          • Vybíjaná

          • Dňa 11.4. 2024 sa dievčatá ZŠ Bobrovec zúčastnili na kvalifikačnom turnaji vo vybíjanej. Našimi súpermi bolo družstvo zo ZŠ M. Janošku  a ZŠ Okoličianska. ZŠ A. Pavla sa turnaja nezúčastnila.

            Hrali sme systémom každý s každým. A keďže každá škola jeden zápas vyhrala a jeden prehrala, rozhodlo celkové skóre a tým sa nám ušlo len tretie miesto.

            Ďakujeme dievčatám za reprezentáciu: Balážová B. (7.A), Drusková S. (6.B), Gregorová P. (6.B), Hlavajová K. (7.B), Hriadelová Z. (6.B), Chub O. (7.B), Jurášová T. (6.A), Majerčiaková L. (7.A), Mateášová E. (6.A), Oginčuková R. (7.B), Plevková L. (6.B), Rusinová Sofia (7.A).

        • Okresné kolo Matematickej olympiády
          • Okresné kolo Matematickej olympiády

          • 3. apríla 2024 sa uskutočnilo okresné kolo Matematickej olympiády v kategórii Z6, Z7 a Z8. Z našej školy sa súťaže zúčastnili dve šiestačky a štyri siedmačky. Úspešnou riešiteľkou sa stala Nina Močiliaková zo 7.A, ktorá sa umiestnila na 1. mieste!!!

            Gratulujeme a ďakujeme všetkým zúčastneným dievčatám za reprezentáciu školy.

    • Kontakty

      • Základná škola
      • sekretariát/budova 2.stupňa ZŠ: 044/559 6688 budova 1. stupňa ZŠ: 044/559 6704 školský klub detí: 044/381 1314 školská jedáleň: 0918 938 770 riaditeľka školy: 0907 670 486 zástupkyňa riaditeľky: 044/559 6695
      • Bobrovec 490, 032 21 Bobrovec Slovakia
      • 37810375
      • 2021644295
      • Vedenie školy, sekretariát Pondelok 7:00 - 14:00 Utorok 7:00 - 14:00 Streda 7:00 - 15:00 Štvrtok 7:00 - 14:00 Výchovný poradca a pedagogickí zamestnanci po vzájomnom telefonickom dohovore na tel. čísle 044/559 6688, 044/559 6704
      • V zmysle čl. 37 GDPR – Nariadenie Európskeho parlamentu a Rady (EÚ) č. 2016/679, resp. § 44 Zákona č. 18/2018 Z.z. zverejňujeme kontaktné údaje zodpovednej osoby: BROS Computing, s.r.o. Zádubnie 169, 010 03 Žilina p. Miroslav Bros
    • Prihlásenie